Over De Berkelruiters

Een actieve vereniging die open staat voor iedere pony- en paardenliefhebber en waar gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Rijvereniging PC & LR de Berkelruiters is een vereniging met ongeveer 60 leden. De vereniging telt leden uit Eibergen en omgeving. Bij ons kun je terecht, van jong tot oud, als ambitieuze wedstrijdruiter, als de recreatieve ruiter of als paarden- en pony liefhebber.

Van begin april tot half november lessen we op ons eigen clubterrein aan de ’t Wievenveld 3 in Eibergen. Dit terrein is voorzien van twee verlichte buitenbakken, een gezellige kantine en ligt vlakbij een bosgebied met uitstekende uitrijmogelijkheden. In de binnen manege van familie Ten Elsen aan de Groenloseweg in Eibergen volgen wij in het winterseizoen onze verenigingslessen. Naast de wekelijkse lessen voor onze leden organiseert de vereniging tal van andere activiteiten, zoals onderlinge wedstrijden, een ponykamp en een eventingles.

Het meest bekend is het jaarlijkse driedaagse springconcours op De Maat in Eibergen. Ook het driedaagse dressuur weekend in Eibergen is een begrip in de hippische wereld. Bij het organiseren van de wedstrijden is het altijd fantastisch te zien dat wij kunnen rekenen op inzet van de vele rijdende, niet rijdende leden en overige vrijwilligers van de Berkelruiters!