Verbetering rijbanen binnenkort van start

Het bestuur heeft al tijden de wens om de bodems van onze rijbanen te verbeteren. De terreincommissie heeft dit voorjaar een conceptplan gemaakt om de huidige rijbanen te voorzien van één en dezelfde bodem en dit aan te vullen met vlokken voor meer stabiliteit en het vasthouden van vocht.

Deze plannen vergen een flinke investering voor de rijvereniging. Tot afgelopen najaar zag het er niet naar uit dat wij deze plannen op korte termijn konden gaan uitvoeren aangezien onze eigen financiële middelen niet voldoende waren. Enige tijd geleden hebben wij ons plan voor verbetering van de bodem ingediend bij de gemeente Berkelland, voor de subsidieregeling transformatiefonds sport 2020. Wij kunnen jullie melden dat deze subsidie aan ons is toegekend. Met dit bedrag worden de plannen voor de bodem nu meer concreet en bereikbaar voor ons.

De terreincommissie heeft in samenwerking met het bestuur de plannen uitgewerkt. Daarbij waren de volgende uitgangspunten belangrijk:
Een rijbaan realiseren met 1 dezelfde zandlaag en voorzien van vlokken. De afmeting moet het volgende kunnen bieden:
- tijdens verenigingslessen ruimte voor 1 royale springbak en 1 dressuurbaan
- ruimte voor dressuurbanen voor een kleinschalig dressuurconcours
- ruimte voor springring + ruimte om los te rijden voor een kleinschalig springconcours

De start van de werkzaamheden beginnen in week 5 van 2021. Loonbedrijf Graven zal de grondwerkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden zullen minimaal 4 weken in beslag nemen. Daardoor zijn de rijbanen tijdelijk niet te gebruiken.